Workshop Litterati NME Schouwen-Duiveland

Vinden, vastleggen en voorkomen van zwerfafval: op 17 september is het weer World Cleanup Day!
NME SD roept alle actieve afval-rapers van Schouwen-Duiveland op voor een workshop;

Afval rapen met de Litterati app

Oproep voor alle actieve zwerfafval rapers van Schouwen-Duiveland!  

Wil jij meer doen dan alleen afval rapen, maar ook een waardevolle bijdrage leveren aan de analyse van het zwerfafval op Schouwen-Duiveland? Dan is dit je kans!  

Je beseft het misschien niet, maar als je zwerfafval verzamelt, verzamel je informatie; door bij te houden wat en waar je iets vindt, draag je bij aan een waardevol onderzoek naar zwerfafval. Zo kunnen er gerichte maatregelen genomen worden om het zwerfafval in dorpen, kernen en hot-spot locaties terug te dringen. 

Op zaterdag 17 september van 10.00 tot 12.00 uur kun je een workshop volgen over de Litterati-app, gegeven door data verzamelaar Henk Visser. Vanaf 10.00 uur staat de koffie en thee klaar bij Lunchroom Brugzicht in Zierikzee. Henk Visser zal vervolgens zijn ervaring en uitleg geven over de Litterati-app. Daarna gaan we gewapend met telefoon en afvalknijper naar buiten om de app in de praktijk in gebruik te nemen. In overleg met de deelnemers wordt er een terugkomdag georganiseerd. 

Benieuwd of de Litterati-app ook wat voor jou is? Aanmelden kan door dit formulier in te vullen

De litterati-app is een registratie applicatie welke je kunt downloaden in de App-store op je smartphone. In deze App wordt al het gevonden zwerfafval vastgelegd middels een foto, voorzien van coördinaten en voorzien van registratie-labels. Alle vastgelegde stuks zwerfafval zijn terug te vinden op een kaart, die al een goed beeld geeft waar wat is gevonden, wat de zogeheten ‘hot spots’ zijn en hoeveel er is gevonden. 

Wil je alvast de app installeren? Klik dan hier voor meer informatie.

Hieronder in de video de man achter Litterati.