Plastic vissen met tjalk Vrijbuiter op de Oosterschelde

Wat drijft er op de vloed de Oosterschelde binnen? Kunnen we stellen dat microplastics in een net te vangen moeten zijn? Vragen die we proberen te beantwoorden met vaartochten op de Oosterschelde op de tjalk Vrijbuiter. Vanuit Zierikzee werden in het kader van de Oosterscheldeweek tochten gemaakt om de schooljeugd te betrekken bij het fenomeen Oosterschelde en om aandacht te vragen voor de problemen die spelen op en rond dit prachtige Nationaal Park.

Enkele malen werd een speciaal net uitgezet om de bovenste rand van het water te bevissen. Het resultaat was schitterend. Kinderen verwonderden zich over het onderwater leven en gelukkig kwam maar een enkel stukje vispluis kwam in het net terecht. Het valt dus nu toe mee, wel zagen de kinderen veel jonge ribkwallen in het water en deze werden nauwkeurig onderzocht.

Al met al zijn deze tochten een mooie combinatie van educatie en een klein beetje wetenschap. Strandkorrel is erg blij met dit initiatief van NME Schouwen-Duiveland en de mooie samenwerking met Vrijbuiter, de kinderen stappen van boord met een voldaan gevoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.