Noord-Beveland 

Afgelopen week (22) zijn Henk en Dominique op maandag begonnen met het bezoeken van het strandje van Simon bij minicamping Zeelucht, te Wissenkerke. Al snel was geconcludeerd dat er weer een grote hoeveelheid afval was aangespoeld, waarop een schoonmaakactie werd gestart. Hierbij zijn op het kleine schelpenstrandje maar liefst 76 biomedia (plastic waterfilters) gevonden! Hiernaast was in totaal 1,5 kg afval geruimd.

Op dinsdag keerden wij terug naar dit strandje, ditmaal vergezeld door Ronald de Nooijer, die werkzaam is bij het chemicaliënbedrijf Sabic, in Bergen op Zoom. Sabic heeft eerder voor ons granulaat geanalyseerd met als doel de bron te achterhalen en was nu weer bereid om opnieuw gevonden granulaat te analyseren. Eric Mahieu had zich ook bij ons aangesloten en Ronald gaf ons een inzicht in de werking van de plasticindustrie, hun beleid op milieuzaken en convenanten zoals Schone Schelde en Operation Clean Sweep. Nadat Eric en Ronald waren vertrokken, gingen Henk en Dominique door met het opruimen van de strandjes.

Op woensdag is het Roompotstrand bezocht en is wederom een flinke hoeveelheid afval aan de springvloedlijn geruimd. Hier werden tot onze verbazing veel hagelpatronen aangetroffen. Ook hadden we een lichtelijk meningsverschil over een object dat veel weg had van de bodem van een hagelpatroon, maar dat voor de rest verschilde van een hagelpatroon. Uiteindelijk is de conclusie getrokken dat het dopje met een veer afkomstig was van een medicijnpotje.