Wit spul = paraffine afkomstig van scheepvaart, aan de oevers van de Oosterschelde.

Hieronder mijn boodschap op de website van Rijkswaterstaat.

Heeft u een melding? Meld het dan ook bij RWS.

Beste,

Maandag 6 december heeft één van mijn vrijwilligers alarm geslagen.
Aan de oever van de Oosterschelde op de kust van Noord-Beveland werd vanaf Wissenkerke tot de Oosterscheldekering een witte substantie gevonden. Het bleek later te gaan om paraffine. Een andere vrijwilliger meldde ook op het Roompotstrand aan de Oosterschelde dezelfde substantie te hebben gevonden.
Zelf ben ik op Schouwen-Duiveland woonachtig, vandaar dat ik bij de Vluchthaven en Schelphoek ben gaan kijken. Ook daar ligt deze troep.
Het is in mijn optiek een regelrechte ramp, dit spul dient te worden geruimd aangezien de flora en fauna hier danig onder lijden. Denk aan de Steenloper die zijn kostje aan de vloedlijn dient te vinden, wat te denken van zeehonden en bruinvissen die deze stoffen binnen kunnen krijgen?
De Fa. Bos uit Grijpskerke heeft een mooie vacuumwagen deze zou de boel goed kunnen ruimen.
Zelf ben ik actief langs de Oosterschelde als projectgroep Strandkorrel om de Oosterschelde plasticvrij te krijgen. Het moet niet mogelijk zijn dat een schip even langs komt varen en dan een Nationaal Park meteen onder een witte laag rotzooi legt. Ik verzoek u daarom ook te onderzoeken waar dit schip vandaan is gekomen en de maatschappij ter verantwoording te roepen.
Ik zal op mijn website fotomateriaal publiceren.
Met vriendelijke groet,

Henk Visser
www.strandkorrel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *